ScienceDirect

ScienceDirect (https://www.sciencedirect.com/) – повнотекстова база даних компанії Elsevier, яка містить 25% світових наукових публікацій з усіх галузей знань від понад 47 тис. впливових авторів. На платформі ScienceDirect представлені такі типи наукових видань як: електронні книги Elsevier, книжкові серії, наукова періодика, довідкові видання, навчальні посібники  тощо.


Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв.


Доступ надається в НТБ НАУ, в локальній мережі університету з контролем IP-адрес або за допомогою Wi-Fi НАУ. Ми раді повідомити, що усі співробітники НАУ мають можливість працювати дистанційно з платформою ScienceDirect без прив’язки до IP-адреси установи за певною інструкцією.

Усі державні та комунальні ЗВО і наукові установи України незалежно від відомчої підпорядкованості отримали безстроковий доступ до колекції 2262 електронних монографій 2019-2020 рр. До того ж на платформі у відкритому доступі 1290 журналів з різних галузей знань